skip to Main Content
WARGA EMAS

WARGA EMAS

FAQ 1: APAKAH KEBAIKAN SUSU KAMBING KURMA UNTUK WARGA EMAS?

Lazz sesuai dijadikan sarapan sihat harian untuk warga emas. Ia membantu:

  • Memberikan tenaga dan keperluan nutrisi yang halus dan mudah dihadamkan lebih-lebih lagi jika ada masalah penghadaman yang sensetif
  • Lazz mengandungi 3 gabungan mineral alkali iaitu kalsium, potassium, dan magnesium untuk membantu seimbangkan tekanan darah, dan mencegah osteoprosis iaitu dengan meningkatkan kemampatan tulang.
  • Lazz menggabungkan susu kambing dan kurma sesuai dijadikan minuman harian kurang manis dan kaya khasiat

 

FAQ 2: WARGA EMAS BIMBANG PERUT SENSETIF DAN TIDAK TAHAN KEPADA TERHADAP SUSU..

Jika perut mudah rasa tak selesa, disyorkan minum suam. Elakkan minum susu dalam suhu sejuk. Susu kambing lebih rendah laktosa berbanding susu lembu. Jadi ia merupakan alternatif yang baik bagi pengguna yang ada alahan laktosa atau yang ada masalah sensetif dengan tenusu. Susu Lazz mengandungi sumber kalsium yang paling mudah dihadamkan dan diserap oleh tubuh, ia sangat penting untuk warga emas.

 

FAQ 3: SELALU ADA MASALAH ANGIN BERLEBIHAN DALAM BADAN/ ANGIN MEDU. ADAKAH LAZZ MEMBANTU?

Ya. Susu lazz ini teksturnya halus dan mudah dihadamkan.. Justeru ia membantu mengeluarkan angin berlebihan dari badan… Di dapur kita pasti ada halia. Dan halia juga bagus untuk bantu mengeluarkan angin dari badan. Namun halia rasanya mungkin pedas jika diambil begitu sahaja. Bagus digabungkan dengan susu lazz . Ia akan jadikan rasa halia sangat sedap dan pantas mengeluarkan angin dalam badan. Tidak kurang juga ramai pengguna yang menarik nafas lega akhirnya mereka tiada lagi masalah pedih perut dan angin selepas mengamalkan lazz susu kambing.

 

FAQ 4: ADAKAH LAZZ SESUAI UNTUK DEWASA YANG SEDANG MENGAWAL AMBILAN GULA / TAK BOLEH AMBIL MINUMAN MANIS?

Ya. Susu lazz yang kotak biru (LAZZ ASLI), free sugar. Manakala yg kotak oren kurma, adalah kurang manis. Cara ambilan terbaik bagi pengguna yang mengawal pengambilan gula, anda boleh ambil susu ini bersama oat, ataupun barli yang direbus/ biskut hi fibre/roti mil penuh . Ataupun diminum begitu sahaja dalam kuantiti 3-4 skop. Skop disediakan dalam kotak.

 

FAQ 5; ADA MASALAH TEKANAN DARAH TINGGI. ADAKAH LAZZ SESUAI?

Ya, Lazz sesuai diambil untuk pengguna yang ada masalah darah tinggi. Darah tinggi berpunca daripada ketidakseimbangan garam dalam darah. Lazz diperkaya potassium membantu menurunkan kadar sodium dalam darah dan bantu seimbangkan tekanan darah. Namun, ambilan ubatan yang disarankan doktor adalah perlu. Lazz hanya dijadikan sebagai pemilihan sarapan yang sihat sahaja.

Back To Top