skip to Main Content
ANAK

ANAK

FAQ 1: SKRIP UMUM LAZZ UNTUK ANAK

Lazz Susu Kambing ialah susu kambing segar yang diserbukkan dan tak mengandungi bahan gmo. Jadi ia bersifat alkali dan sangat berkesan untuk bantu masalah anak iaitu:

– berkahak (sgt berkesan)
– alergik susu lembu
– kerap demam
– sembelit / cirit birit
– tak selera makan
– berat badan tak naik
– terlalu memilih / suka reject susu.
– eczema/masalah kulit

Untuk 0-1 tahun , cara pemberian hanya bagi jika anak ada masalah di atas saja. Selang dengan susu formula/susu ibu. Bagi susu lazz pagi sekali, malam sekali. InshaAllah sangat mujarab sebab susu lazz ni bersifat alkali. Dia dpt neutralkan susu fm yg sgt asidik. Sbb susu fm mostly dari lembu dan selalu buat anak kita berkahak dan sembelit.

Untuk anak 1-2 tahun. Kalau anak makan 2-4 kali sehari, boleh bagi lazz full juga. Sebab bila anak kita dah start makan. Nutrien balance dari sumber makanan. Dah tak perlu formula. Bagi lazz saja pun boleh.

Untuk anak 2 tahun keatas. Boleh bagi susu lazz full. Kita ada Lazz Asli no 1 terbaik, lazz kurma dari khasiat susu kambing dan kurma, serta Lazzchoco. Iaitu susu kambing kurma perisa coklat.

 

FAQ 2 : PERISA MANA YANG SESUAI UNTUK ANAK SAYA?

**konsultan perlu tanya customer sebelum ni anak minum susu apa?*kalau customer jawab anak FULL BF, syorkan Lazz Asli, tapi boleh saja bagi Lazz Kurma.  Kalau FULL FORMULA, cek dulu formula tu rasa manis atau tak? biasanya anak susu formula tak suka asli sebab plain takda rasa. kita lebih syorkan Lazz Kurma.
Kalau customer risau anak tak mahu minum susu putih, boleh syorkan LazzChoco.

 

FAQ 3: ANAK ADA MASALAH SEMBELIT. SUSU MANA YANG SESUAI.

antara faktor anak sembelit ialah ketidakserasian dengan tenusu lembu atau soya. Susu Kambing mengandungi prebiotik semulajadi yang membantu kesihatan usus sikecil.. anak akan lebih lawas dan penghadamannya lebih sihat setelah diberikan susu kambing. Lazz yang paling disyorkan ialah Lazz Kurma, kerana khasiat kurma juga membantu meningkatkan penghadaman. Anak yang bebas sembelit, lebih tinggi selera makan dan ususnya lebih mudah menyerap khasiat dari makanan yang anak makan.

 

FAQ 3: ADAKAH SUSU INI BOLEH MEMBANTU MENGURANGKAN KAHAK ANAK SAYA?

Ya, Susu Kambing tidak boleh tolerate dengan kahak. Ia akan dikeluarkan melalui muntah dan najis anak. Kahak adalah simptom anak alah susu lembu. Ibu boleh bertukar kepada Susu kambing (disyorkan Lazz Asli) untuk mengurangkan kahak dan meningkatkan imunisasi si kecil.

 

FAQ 4: PADA KOTAK TERTULIS LAZZ SESUAI UNTUK 2 TAHUN KEATAS, ANAK SAYA BARU SETAHUN.

Secara komersialnya, Lazz diiklankan untuk diberi kepada anak berusia 2 tahun keatas. namun bagi kanak2 berusia bawah 2 tahun, Lazz selamat diberikan kerana kandungan garam mineralnya telah dikurangkan dan ia selamat untuk bayi bawah 2 tahun. Namun ia tidak sessuai dijadikan makanan tunggal sikecil. Ibu perlu seimbangkan pemberian Lazz bersama makanan solid food harian untuk anak.

 

FAQ 5: BAGAIMANA NAK TAHU ANAK SERASI ATAU TIDAK?

(1)apabila si kecil minum susu Lazz, selera makannya akan bertambah. Si kecil mula suka makan nasi, roti, mee.. silap-silap sama banyak makan dengan mamanya.(2)si kecil suka minum Susu Lazz. Bila kita bancuh susu, dari jauh si kecil dah menghulurkan tangan menyambut susu yang dibancuh. Ini juga petanda sangat positif bahawa si kecil serasi dengan Susu Lazz.

(3)pembuangan si kecil lancar. Si kecil tidak meneran sehingga merah muka ketika membuang. Tiada juga masalah cirit-birit atau pembuangan yang terlalu cair.(4)petanda si kecil serasi dengan Susu Lazz ialah mempunyai imunisasi atau ketahanan badan yang tinggi. Jarang terkena demam dan batuk.

Jika si kecil mempunyai semua tanda yang disebutkan ini, itu petanda si kecil sangat serasi dengan Susu Lazz.

 

FAQ 6: ANAK SAYA LEMAH IMUNISASI. SUSU LAZZ BOLEH MEMBANTU?

saya syorkan Set Orgamilk® Lazz ini untuk ibu bapa yang memilih alternatif susu organik untuk anak dan tidak mengandungi bahan GMO.

Kajian menunjukkan Susu Kambing mempunyai daya penyerapan zat yang lebih tinggi. Usus anak kita ibarat span yang menyerap khasiat dari makanan yang diambil.Terdapat kandungan Prebiotik Semulajadi di dalam susu kambing yang membantu meningkatkan imunisasi sikecil sehingga 80%.Prebiotik ini lah yang bekerja keras memastikan setiap makanan yang anak kita makan, anak kita dapat serap khasiatnya dengan baik.

Hasilnya, selera makan anak semakin meningkat. Penghadamannya lancar.. dan imunisasi juga meningkat. Lazz Susu Kambing Asli kami syorkan sebagai makanan tambahan kepada si kecil yang dah mula makan solid food.Boleh letakkan dalam solid food sebagai sumber nutrien tambahan untuk simanja.

 

FAQ 7 : APA PETUA ELAK ANAK GIGI ROSAK?

1) Jangan biar anak tidur sambil nyonyot susu. Susu akan terbiar dalam mulut anak kita. Itu lah punca gigi anak kita rosak dan busuk.

Pastikan bila anak kita dah tidur, tarik botol perlahan. Dan cek dalam mulut anak kita, kalau ada susu. Tolehkan muka anak ke sisi, tadah susu dan lap mulut dengan tisu.

2) Beli Botol yang anticolic. Jangan beli yang heavy flow walaupun anak dah besar. Sebab botol jenis heavy flow ni menyebabkan susu bertakung dalam mulut. Gigi cepat rosak.

3) Jadikan aktiviti gosok gigi tu wajib tapi menyeronokkan. Ibu cuba gosok gigi sambil nyanyi supaya anak mudah ikut. Gosok gigi sangat penting untuk buang kerak kat gigi anak kita. Sebaiknya anak dah masuk 2 tahun je terus ajar tiap hari.

4) sentiasa cek dan tilik gigi anak kita. Sebab karat gigi ni makan masa untuk rosakkan gigi anak kita. Masa mula nampak perang-perang di celah gigi, ibu boleh segera bertindak untuk elak jadi melarat.

Jangan biarkan Gigi anak kita karat. Nanti akan jejaskan pertumbuhan gigi kekal. Gigi kekal jadi tak cantik dan tak tersusun rapi😥 keyakinan diri anak kita pun rendah.

Lazz Susu Kambing pilihan terbaik untuk ibu yang mencari susu kurang manis untuk anak dan boleh bertukar sepenuhnya kepada susu Lazz setelah anak tamat penyusuan ibu penuh,

 

Back To Top