Penyusuan

Isteri Berpantang Sendirian

Isteri berpantang sendirian di rumah? Ya, memang boleh tapi isteri kena bersedia seawalnya. Berpantang sendirian ni tak boleh malas atau ala kadar sahaja. Bimbang kesannya di kemudian hari. Banyak kes ibu lepas bersalin jadi meroyan dan emosi tidak stabil sehingga diri tidak terurus dan anak pun terabai. Dalam hal ini, suami memainkan peranan yang sangat

Teruskan Bacaan »

7 Tips Wean Off Tanpa Rasa Bersalah?

Selalunya proses cerai susu badan ni memerlukan ‘persetujuan’ ibu dan anak. Tapi selalunya ibu je yang dah ready nak wean off tapi anak belum ready nak tolak susu ibu. Kadang-kadang tu rasa kesian dan serba salah bila anak merayu-rayu sampai berdrama air mata kan? Last2 ibu pun tak sampai hati dan bagi la sebab kesian.

Teruskan Bacaan »