skip to Main Content
Pentingnya Mencari Susu Yang Terbaik Halal Dan Organik Untuk Anak Anda.

Pentingnya Mencari Susu Yang Terbaik Halal Dan Organik Untuk Anak Anda.

Setiap ibu bapa pasti mengharapkan anak mereka kekal sihat dan cergas. Lebih-lebih lagi ia melibatkan produk ternusu. Pemilihan produk ternusu sangat dititikberatkan kerana ia melibatkan tumbesaran kanak-kanak. Produk ternusu mestilah melalui sesuatu proses yang lengkap untuk mendapatkan nutrisi yang terbaik. Ianya penting kerana apabila kanak-kanak minum atau makan sesuatu produk, ia akan menjadi kesan yang baik atau buruk terhadap kesihatan mereka. Susu yang terbaik semestinya tidak bercampur dengan sesuatu yang memudharatkan kesihatan tubuh badan mereka.

Kenapa Mesti Ada HALAL ?

Ini kerana untuk menyakinkan pengguna membeli produk yang tidak mengandungi sesuatu bahan yang membahayakan. Ianya untuk menjadi jaminan kepada pengguna bahawa produk yang HALAL tidak memudharatkan kesihatan tubuh badan dan telah memenuhi piawaian yang telah ditetapkan oleh JAKIM.

Makanan yang HALAL membolehkan seseorang itu sihat dari segi fizikal dan rohani yang bersih. Makanan yang suci dan bersih akan menjamin kesihatan yang baik. Makanan yang HALAL tidak boleh bercampur dengan sesuatu yang HARAM.

Kenapa Pentingnya Mencari Susu Yang Terbaik Halal Dan Organik ?

Kerana tidak semua kanak-kanak sesuai dengan susu yang anda pilih. Kadangkala susu yang anda pilih akan mengakibatkan anak anda menghadapi sembelit atau allergic. Sebelum memilih susu untuk anak anda, kenali dulu jenis susu formula dan isi kandungan yang terdapat pada susu tersebut untuk mengelak kanak-kanak mendapat risiko.

Jika anda merasa ragu-ragu untuk memilih susu yang terbaik untuk anak anda, seharusnya anda memilih sampelnya dahulu untuk mengelakkan pembaziran dan mengelak anak anda menghidap pelbagai penyakit.

Selain itu, terdapat begitu banyak susu formula yang dijual dipasaran dan mungkin mempunyai khasiat dan nutrisi yang sama atau sebaliknya. Jadi buatlah pilihan yang terbaik untuk anak anda. Ini kerana kita selalu membeli susu sebab susu itu terkenal, kadangkala dicadangkan oleh saudara-mara dan rakan-rakan yang terdekat.

Kami mengsyorkan Lazz susu kambing. Lazz susu kambing mempunyai 4 jenis produk iaitu Lazz Asli, Lazz Kurma, Lazz Choco dan Lazz Cafe. Semuanya mempunyai kebaikan yang semulajadi susu kambing dan sesuai untuk semua jenis peringkat umur. Lazz susu kambing mempunyai orgamilk iaitu serbuk susu kambing yang tidak panas dan tidak hamis, penghasilkannya tanpa bahan kimia sintetik dan berasaskan bahan non-GMO. Dan yang pasti, Ianya HALAL.

 

Pilihan saya, semestinya Lazz susu kambing. Anda bagaimana ?

Pilihlah produk yang terbaik untuk anda dan keluarga ๐Ÿ‘จโ€๐Ÿ‘จโ€๐Ÿ‘งโ€๐Ÿ‘ฆ

Back To Top