Siap

Bahan-bahan :

  • Gula
  • Serbuk agar
  • Garam
  • Susu&Cafe Lazzcafe
  • Tepung jagung
  • Cincau

nota tambahan; Sediakan air lazzcafe 700 ml

 

Cara-cara ;

Masukkan 80 gram gula

 

Kemudian masukkan 1 pek kecil serbuk agar dalam mangkuk yang sama

 

Kemudian masukkan 1/4 sudu kecil garam

 

Gaulkan ketiga-tiga bahan tersebut

 

Bancuh air Lazzcafe sebanyak 700ml

 

Masukkan air Lazzcafe ke dalam bahan yang telah dicampur

 

Masukkan 1 sudu besar tepung jagung dan sedikit air.

 

Masukkan segala bahan yang telah digaul kedalam periuk untuk dimasak. Masak dan kacau bahan dengan api perlahan.

 

Masukkan cincau yang telah dicincang

 

Setelah masak boleh di masukkan ke dalam bekas dan sejukkan di dalam peti sejuk.

 

 

SIAP! Selaamt menjamu selera.

Comments